poslovna inteligencija, bi,

Svaka tvrtka koja razmišlja o nabavci softvera za poslovnu inteligenciju mora razmotriti funkcionalnosti koje joj mogu pomoći da postane konkurentnija na tržištu i istakne se u svojoj industriji.

Rješenja za poslovnu inteligenciju i izvještavanje (BI) uglavnom su podatkovni sustavi za podršku odlučivanju (DSS). Poslovni profesionalci mogu koristiti ove alate kako bi sami analizirali podatke umjesto da im izvješća priprema IT jedinica u tvrtki. Softver za poslovnu inteligenciju/BI analiza nudi djelotvoran uvid u podatke poslovanja koji menadžerima pomažu u donošenju pametnih poslovnih odluka.

Kod odabira pravog programa za poslovnu inteligenciju za svoje potrebe postoje četiri glavne prednosti koje biste trebali imati na umu

Sposobnost integriranja informacija iz različitih poslovnih sustava

Strateški poslovni uvid općenito treba podatke iz različitih sustava. Na primjer, za operativne rezultate vaše tvrtke potrebna je financijska perspektiva. Stoga bi vaše softversko rješenje za poslovnu inteligenciju trebalo biti sposobno za brzu i dinamičku integraciju informacija iz različitih izvora, kako biste dobili prave odgovore na brojna poslovna pitanja.

Točno izvještavanje i analiza

Gledajući programe, uvijek imajte na umu da bi vam rješenje trebalo ponuditi više znanja o složenim trendovima i pogledima u vašoj tvrtki. Trebali biste potražiti alat koji vam nudi istraživački kapacitet, omogućavajući vam razumijevanje različitih radnji ili strategija koje možete poduzeti za predviđanje različitih scenarija i traženje najboljih načina za postizanje uspjeha.

Povijesna analiza i izvještavanje

Idealno bi bilo da je program poslovne inteligencije u koji planirate uložiti onaj koji će vam omogućiti dublji uvid u ukupnu uspješnost tvrtke tijekom vremena kao i uzroke pozitivne (ili negativne) izvedbe tvrtke. Uspješno donošenje odluka, općenito, mora temeljito i kritički razumjeti rast vaše tvrtke tijekom godina i razloge za to. To znači da biste trebali nabaviti alat koji može izdvojiti, manipulirati i razumjeti puno informacija kroz dulji vremenski period.

Projekcije i predviđanja za budućnost

Kapacitet alata za analizu i izvještavanje povijesnih podataka omogućuje vam projiciranje poslovnih nalaza za budućnost. Omogućit će vam uvid u trenutne mogućnosti i predviđanje sljedećih mogućih koraka za vašu tvrtku. Sposobnost predviđanja i projektiranja scenarija za budućnost uvijek bi trebala biti među vašim glavnim faktorima.

Dodatne potencijalne koristi softvera za poslovnu inteligenciju uključuju:

1. Ubrzavanje i poboljšanje donošenja odluka

2. Optimizacija internih poslovnih procesa

3. Povećanje operativne učinkovitosti

4. Pokretanje novih prihoda

5. Stjecanje konkurentske prednosti u odnosu na poslovne suparnike.

6. Utvrđivanje tržišnih trendova

7. Uočavanje poslovnih problema koje treba riješiti

Hivergen BI

Hivergen BI je razvijeno rješenje od tvrtke INPRO d.o.o. i uz postojeći DMS, GOV i BPM čini jedinstvenu cjelinu koja uvelike olakšava poslovanje i upravljanje informacijama i dokumentima u svakoj tvrtki. Kvaliteta sustava leži u njegovoj jednostavnosti, prilagodbi i brzini.

Hivergen BI je razvijen na način da se spaja na već postojeće baze podataka (npr. ERP, računovodstveni program ili stroj u proizvodnji), a cilj je omogućiti krajnjim korisnicima dolazak do izvještaja doslovno samo jednim klikom. Na taj način je ostvariva pravovremena i kvalitetna analiza postojećeg stanja organizacije koja štedi vrijeme i novac.

Dubinske analize podataka kao i grupiranje, sortiranje i filtriranje potrebnih informacija dostupne su kada su potrebne i daju cjelokupan pregled poslovanja. Pomoću procedura podaci se preko noći kopiraju i oblikuju u posebnoj bazi (DWH) tako da se ne opterećuju postojeći transakcijski sustavi (ERP).

bi, softver za poslovnu inteligenciju

Primjeri izvještaja naših korisnika:

  • analiza prodaje i usporedba po mjesecima, analiza prodaje po regijama,
  • analiza prodaje po godinama i kvartalima, analiza planirano/ostvareno
  • analiza prodaje po partnerima, analiza prodaje po proizvodima, analiza prodaje po grupama proizvoda
  • analiza nesukladnosti, analiza nabavnih i prodajnih cijena, kontrola i analiza radnih naloga i sl.

Želite isprobati kako HIVERGEN funkcionira i saznati točno kako vam može pomoći olakšati poslovanje?

Kontaktirajte nas i prijavite se za potpuno BESPLATNU prezentaciju!