poslovno izvještavanje, bi, poslovna inteligencija

Poslovno izvještavanje od ključne je važnosti za svako poduzeće. Općenito, poslovna inteligencija (BI) kombinira poslovnu analitiku, izvlačenje podataka te vizualizaciju, alate i infrastrukturu podataka kako bi se tvrtkama i organizacijama pomoglo u donošenju boljih poslovnih odluka temeljenih na njihovim vlastitim podacima.

Zbog čega je poslovno izvještavanje od vitalne važnosti za svako poduzeće?

1. Pruža jasnu i dubinsku percepciju situacije

Izvještaj o poslovanju ima važnu ulogu u upravljanju organizacijom. Poslovna izvješća pomažu tvrtki da vodi evidenciju o trenutnom napretku i postizanju kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.Taj trenutni financijski scenarij može se učinkovito analizirati te tako može pomoći kompaniji da poduzme sve što je potrebno za daljnje povećanje dobiti.

2. Usklađivanje s ključnim pokazateljima uspješnosti

Izvješće o poslovanju obično se priprema imajući u vidu ključne pokazatelje uspješnosti. Dakle, dobro poslovno izvješće pomaže organizaciji da drži svoje strategije usklađene s ključnim pokazateljima uspješnosti i na taj način pomaže joj da svoje ciljeve postigne glatko i brzo.

3. Rješavanje postojećeg problema u poduzeću

Ponekad se u tvrtki može pojaviti problem koji se mora riješiti brzo i efikasno. U takvim slučajevima polazište je obično priprema poslovnog izvještaja  koji će pomoći odrediti  daljnje korake.

4. Pomaže u marketingu

Bilo da je riječ o poboljšanju stabilnog poslovanja ili proboju na nova tržišta, poslovno izvješće od iznimne je važnosti za osmišljavanje savršene marketinške strategije za pojedine situacije.

poslovno izvještavanje, bi

poslovno izvještavanje, bi

Riječ je o softveru za izradu izvještaja na temelju Vaših već postojećih podataka. Hivergen se spaja na Vaše baze podataka, dok je za dobivanje svih izvještaja potreban samo jedan klik.

Kvaliteta sustava leži u njegovoj jednostavnosti, prilagodbi i brzini.

Prednost HIVERGENA je u tome što uprava poduzeća ima bolju kontrolu jer su sve informacije dostupne odmah, u svakom trenutku kada su potrebne. Neki od izvještaja do kojih možete doći u željenom trenutku su razne analize prodaje ili računovodstvenih informacija po mnogim kriterijima, usporedbe prema vremenskim periodima, pregled dugovanja i potraživanja te mnogi drugi.

poslovno izvještavanje, bi

Primjeri izvještaja naših korisnika:

  • analiza prodaje i usporedba po mjesecima, analiza prodaje po regijama,
  • analiza prodaje po godinama i kvartalima, analiza planirano/ostvareno
  • analiza prodaje po partnerima, analiza prodaje po proizvodima, analiza prodaje po grupama proizvoda
  • analiza nesukladnosti, analiza nabavnih i prodajnih cijena, kontrola i analiza radnih naloga i sl.

Hivergen krasi prilagodba trenutnom poslovanju, jednostavnost i brzina izvršavanja zadataka i prijenos podataka, a informacije se prezentiraju na odgovarajući način.

poslovno izvještavanje, bi